- Regisztráció

Megjelent a Hanwha Vision új, AI-alapú radiometriás kamerasorozata

2024.02.16.

 
     
 
Megjelent a Hanwha Vision új, AI-alapú radiometriás kamerasorozata
 
A Hanwha Vision megjelentette új AI- alapú (mesterséges intelligencia) radiometrikus kamerasorozatát. Ezek a kamerák megfelelnek a felhasználói igényeknek, mivel a biztonsági és megfigyelési funkciókon túl -40°C-tól 550°C-ig képesek pontos hőmérsékletmérésre, ezáltal ideálisan használhatóak olyan ipari felhasználási területeken, mint a gyárak, közművek, energiaszektor, vagy repülőterek, hajózás és ásványkitermelés.

A sorozat 8 fps-es (kép/másodperc) modelljeinek típusszámai:
TNO-C3012TRA 4,4 mm-es optikával
TNO-C3022TRA 6,6 mm-es optikával
TNO-C3032TRA  9,7 mm-es optikával.

A 30 fps-es modellek típusszáma pedig:
TNO-C3010TRA 4,4 mm-es optikával
TNO-C3020TRA 6,6 mm-es optikával
TNO-C3030TRA 9,7 mm-es optikával.


AI-alapú objektumosztályozás és hőképalkotás
A mesterséges intelligenciának a radiometrikus hőkamerákba történő integrációja nehéz látási körülmények között is nagymértékben javítja a kamera megfigyelési teljesítményét. Ezek az AI-alapú kamerák pontosan azonosítják az emberek és járműveket, még zavaró időjárási körülmények (köd, eső, hóesés) vagy megvilágítási körülmények között is. A WiseMD mozgásérzékeléssel kizárhatóak a nemkívánatos jelzések állatokra, csak az emberi mozgásra figyelve. Ezáltal az operátorok proaktívan képesek megvédeni az embereket és az értékes eszközöket, megakadályozni a baleseteket vagy a helyszínre történő bejutást, és észlelni a berendezések veszélyt jelentő hőmérsékletváltozását.



Széles mérési tartomány
A Hanwha Vision radiometriás hőkamerái széles, -40°C-tól 550°C-ig terjedő mérési tartománnyal rendelkeznek, a magas mérési pontosság miatt ideálisan használhatóak ipari felhasználási területeken, mint például a gyárakban és akkumulátor termekben, ahol a hőmérséklet szabályozása kiemelten fontos.



A kamerák létfontosságú hőmérsékletváltozási adatokat nyújthatnak az operátoroknak, figyelmeztetve őket az ipari berendezések lehetséges meghibásodására. A kamerák által jelzett problémák kezelésével a váratlan üzemszünetek gyakorisága csökkenthető, a biztonság és a karbantartási hatékonyság növelhető. A csúcstechnológiájú radiometria használatával és a folyamatokat proaktív megfigyelésével kevesebb helyszíni vizsgálatra van szükség.

Kiváló képminőség
A 17µm-es pixelméret és a 30mK-es NETD (Noise Equivalent Temperature Detection, Zaj-ekvivalens hőmérséklet különbség) javított érzékenység elősegíti a hőmérsékleti különbség detektálását az alacsony kontrasztú megfigyelési feladatok esetében, mint például amikor magas hőmérsékletű objektumokat kell megfigyelni magas hőmérsékletű helyszínen vagy az alacsony hőmérsékletű objektumokat alacsony hőmérsékletű helyszínen.



Széles látószög
A VGA (384x288 pixel) felbontású kamerák széles látószögű (90˚/ 60˚/ 37,9˚ horizontális látószög) objektívvel rendelkeznek, ami ideális a kis és közepes távolságú megfigyelésre. A kamerák részletes és jó minőségű képet nyújtanak, lehetővé téve a pontos mesterséges intelligencia alapú felismerést, még a legnehezebb megfigyelési körülmények között is.



Kompakt kialakítás a könnyű telepítés érdekében
Az új generáció tömeg 45%-kal, míg mérete 42%-kal lett kisebb az előző radiometriás kamerákhoz képest. Ez a csökennés megkönnyíti a telepítést szűk helyekre is.



A kisebb képfrissítéssel gyorsabb a beszerzés
A 8 fps-es vagy alacsonyabb képfrissítésű kamerákra nem vonatkozik a Wassenaari egyezmény, ami korlátozza a katonai felhasználásra is alkalmas eszközök exportját. Ez megkönnyíti az exportot és importot, elhagyva a hosszadalmas engedélyeztetési eljárást, ezáltal csökkentve a szállítási időt.


 
 
Webáruházunkban már megvásárolható!
(a megtekintéshez, kattintson ide)
 
További részletek (angol nyelven):
https://hanwhavision.eu/hanwha-vision-launches-ai-based-radiometric-thermal-cameras/
 
További információkért, konkrét ajánlatért kérjük, CCTV terméktámogató kollégáinkat keresse:

Tóth István: toth.istvan@modernalarm.hu
Waldmann Tamás: waldmann.tamas@modernalarm.hu
 
  
 
     
Modern Alarm Kft.
1134 Budapest, Kassák Lajos u. 61.
Tel.: +36 1 237-1915