- Regisztráció

Észrevétlen biztonság

2018.11.09.

Észrevétlen biztonság – BXS kültéri PIR sorozat az Optextől
A Japán Optex Security talán a világ legjobb érzékelőit gyártja 1979 óta. Neve fémjelzi a megbízhatóságot és a stabil működést. Érzékelői mindig is előremutatóak és inspirálóak voltak a konkurencia szempontjából és megnyerőek az ügyfelek számára. Nincs ez másként a legújabb kültéri PIR érzékelőnél, a BXS sorozatnál sem, amit a 2018. november 7. és 8. között, Koppenhágában megrendezett Sectech biztonságtechnikai kiállításon, a saját kategóriájában megszerzett első helye is igazol. 

A BXS alacsonyra telepíthető érzékelő (szerelési magassága a földtől: 0,8 - 1,2 méter lehet) amely persze, szükség esetén, akár magasabban is lehet, ha például egy ház fentebb lévő ablakait kívánják védeni. (lásd a képen). Vezetékes és vezeték nélküli kivitelben valamint kitakarás védelemmel ellátva is rendelhető.  Az eszköz szeme a dupla árnyékolású pyroelem. Oldalanként két darab (összesen 4 érzékelő) függőny karaktesztikájú pyroelem biztosítja a fals riasztás mentes működést. Kialakításának köszönhetően nem okoz jelzést a kissebb állatok jelenléte. Javasolt elhelyezés oldalfalra, a fal közepe táján való elhelyezése vagy akár oszlopra rögzítve. A falból minimálisan kiugró szerelvények, gépészeti eszközök (mint amilyenek az ereszcsatorna levezetők, kábelcsatornák), érzékelési területet blokkoló hatása is korrigálgató a falsíktól 3°-ig kimozdítva az érzékelőket, a beépített szabályzóval.Rejtőzködően simulékony
Első ránézésre egy kellemes megjelenésű, LED-es külső világítótestnek tűnik legömbölyített, tiszta vonalaival, arányaival. És valljuk be, második pillantásra sem tágítunk ettől a benyomásunktól. Ez azonban egy kültéri behatolásjelző eszköznél több, mint előny!

Sokkal egyszerűbb rávenni a megrendelőt, egy számára sem ellenszenves eszköz felszerelésére, mely nem csúfítja el a ház falát, mint egy üvöltően nem odaillőére. Elfogadtatását segíti az is, hogy fehér/fehér, fekete/fekete, fehér/fekete, vagy ezüst/fekete fedlap/hátlap kombinációban is választható, a telepítési helyszínnek megfelelően.


Ésszerűsít és szinte mindenben szakít a hagyományokkal
Na, nem a minőség terén, hanem a bonyolítások elhagyásában. Élénk, kék színekkel jelöltek MINDEN olyan alkatrészt, ami a beállításokhoz kell.


NINCSEN a hagyományos értelemben vett fedélrögzítő csavar, hanem egy lapos csavarhúzóval elfordítva nyitható-zárható, kék színű fedélretesz gondoskodik a stabil lezárásról.
NINCSENEK
cserélhető lencsék, mégis tág határok között variálható az érzékelési távolság a kék színű mechanikus kapcsolókkal.


NEM KELL bonyolultan, csavarral rögzített paneltologatásba fogni ahhoz, hogy pontosan beállítsuk a fal síkjából kiálló tárgyak elkerülésére az eszközt, csak egyszerűen a kék színű gombokat megnyomva csúsztathatjuk le és fel a panelt.
NINCSENEK mellékelve szivacsdarabok, amiket a telepítés végén be kellene ragasztani a kábelátvezetésekhez, mert előre beépített sörték tömítik a bújtató nyílását, megelőzve a por és rovarok bejutását.
NINCSEN ferdén felszerelt hátlap, mert beépített libellán ellenőrizhető a pontos, vízszintes beállítás.Dupla érzékelő, dupla hasznossággal
Lassan megszokjuk, hogy egy-egy kültérre szánt eszközben kettő érzékelő is helyet foglal, ám ez esetben a két dual PIR valóban teljesen elkülöníthetően működik.
Külön, külön állítható be az érzékelési távolságuk, 2,5 és 12 méter között, 5 lépésben, amely így összesen maximum 24 métert eredményez. Külön riasztási kimenetük is van, hogy függetlenül jelezhessék, hogy a jobb, vagy bal oldal felől jött-e a behatoló. Ez az elkülönített jelzés felhasználható például egy CCTV-vel együttműködő rendszerben a PTZ kamerák vezérléséhez is.

Műszaki jellemzők:
Érzékelési távolság: max. 24 méter (oldalanként 12 méter)
• Oldalanként beállítható távolság:  2,5 m; 3,5 m; 6 m; 8,5 m; 12 m
• Alacsonyra telepíthető (0,8 – 1,2 m)
• Érzékelő: 4 darab pyro elem, dupla pyroelem árnyékolással

• Érzékelőnkénti (oldalankénti) relékimenet: 2 × NO; NC
• SMDA logikai hőmérséklet kompenzáció
• Méhsejt szerkezetű merevítésekkel készített, durva ütésnek is ellenálló fedlap
• Környezetállóság: IP55
• Működési hőmérséklettartomány: -30°C – +60°C

Típusok:
BXS-ST – alapmodell
BXS-AM – kitakarásvédett kivitel
BXS-R – rádiós átvitelre előkészített
BXS-RAM – rádiós előkészítésű és kitakarásvédett kivitel


 

A termékbemutató videót itt tekintheti meg: https://youtu.be/oJshe_jQ3No

További részletekért kérjük, keresse kollégánkat:
Rác Géza
Műszaki tanácsadó, a Modern Alarm Kft. Optex szakreferense

+36 30 791-3334
rac.geza@modernalarm.hu