- Regisztráció

<< Vissza

CIAS MICRO-RAY: Egyenes sugarú, mikrohullámú sorompó

2019.10.16.

Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
 
   
A világ első, mikrohullámú sugárral működő sorompója, határvonal védelmére!
   
A MICRO RAY a CIAS laboratórium által kifejlesztett, lineáris mikrohullámú sugarakkal ellátott érzékelője, mely a mikrohullámú technológia és a jelanalízis  alapos ismeretein alapszik, valamint hosszú évek tapasztalatával párosul. Az ötlet az infravörös sugarak alternatívájának szükségességéből született, amelyek általában nagyon keskeny folyosók védelmét szolgálják, de jellegüknél fogva számos olyan korláttal rendelkeznek, amelyek negatívan befolyásolhatják a teljesítményt. Az infravörös sugarak különösen érzékenyek az környezeti viszonyokra, például a hőmérsékletre, a vakító fényre, a napfény visszaverődésére, a ködre, és gyakran igényelnek karbantartást, például a burkolat tisztítását. Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
   
Teljes védelem napfény és köd ellen is Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
A MICRO-RAY a legtöbb extrém környezeti hatás ellen teljesen védett. Működéséből fakadóan, a napfény becsillanására éppen úgy érzéketlen, mint a ködre. Hasonló módon a járművek reflektorai sincsenek rá hatással, ami az infravörös érzékelők működését viszont befolyásolhatja.
Hogyan működik?  
A MICRO-RAY speciális, 24 GHz-es antennái 4 független sugár működését teszik lehetővé egyetlen oszlopba építve, interferencia nélkül. Ezek a modulok képzik az egyenes vonalba rendezett, keskeny nyalábú mikrohullámú energiasugarat, melyet  megszakítva ad riasztást, NEM  PEDIG az érzékelési térfogaton belüli mozgás váltja ki azt, mint a hagyományos mikrohullámú sorompóknál. Minden egyes modulnak különálló riasztási, hiba és szabotázs kimenete van, melyek tetszőleges riasztóközponthoz csatlakozhatnak. A rendszerintegrációt Interfész modul segíti. RS485-ös buszon, vagy IP-alapon is kezelhető a sorompó, akár teljes PoE tápellátással is. Minden egyes sugárnál FUZZY LOGIC jelanalízist használnak, mely a legjobb módja a valós riasztások érzékelésének, és a téves jelzések minimalizálásának. Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
   
A MICRO-RAY egyenes sugarai nagyon szűk területek védelmét teszik lehetővé, hasonlóan az infravörös sorompókhoz, ám ez utóbbiak korlátai nélkül. E forradalmi megoldás révén, valóban rugalmasan építhető ki megbízhatóan érzékelő rendszer, mely teljesen védett az extrém környezeti behatásoktól, valamint alacsony áramfelvételt garantál, hiszen nincsen szükség az eszköz fűtésére sem. Minden toronyban függetlenül kezelhető a beépített 1...4 sugár, és minimum 1 m szélességű, folyosószerű terek is védhetőek velük. Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
   
Forgatókönyvek, mint különleges beállítások  
A MICRO RAY sajátossága, hogy minden sugár teljesen független, és az elérhető 5 "forgatókönyv" közül egyet választva szabadon beállítható. Ezenkívül a BASIC vagy ADVANCED konfigurációt a sugár megszakítási ideje alapján választhatjuk meg. Ez a technológia rendkívül pontos, például az átkúszási kísérletek észlelésében, és a téves riasztások megkülönböztetésében. Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
   
Műszaki jellemzők
   
Érzékelő típusa:  24 GHz; két, stabil állapotú, egyenes mikrohullámú sugár
Érzékelési távolság:  Legfeljebb 100 m
Minimális kiürített tér:  Minimum 1 méter akadálymentes átlátás a torony mellett
Érzékelés valószínűsége:  98%
Megfelelőség:  MSZ EN50131-1 Grade 4
Jelanalízis:  Digitális Fuzzy Logika
Érzékelési magasság, sugarak száma:  Lásd, a lenti „Típusválaszték“ összefoglalót!
Maximális sugárszám:  Tornyonként legfeljebb 4 db
Áramfelvétel:  Sugaranként 120 mA
Modulációs csatornák száma:  16 csatorna
Tápfeszültség igény:  ~230 V / =13,8 V tápegységgel / PoE 802.3AF MICRO-RAY-IP-POE modullal (tornyonként 1 db)
Megszakítási idő:  10 ms és 1 s között beállítható
Környezetállóság:  IP55
Működési hőmérséklet tartomány: -35°C és +65 °C között
Beállítás / sugár pozícionálás:  Beépített hang- és fényjelzés segíti
Garancia:  6 év
Speciális csatlakozók:  RS485 vagy IP MICRO-RAY-IP-POE modullal (tornyonként 1 db)
Relékimenetek:  Sugarankénti riasztási, hiba- és szabotázskimenet
Javítási időszükséglet (MTTR):  25 perc
   
Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
Cias Micro-Ray ismertető Modern Alarm Kft.
 
Idekattintva letöltheti az ismertetőt PDF formátumban!